🐶 » Обяви за кучета – Как да не ни измамят при покупката на куче?

Обяви за кучета – Как да не ни измамят при покупката на куче?

обяви-за-кучета

Търсите си нов домашен любимец и гледате обяви за кучета? Ето някои неща, които трябва да знаете преди това:

Покупката на куче звучи сериозно като покупка на недвижим имот, но истината е, че тази отговорност е далеч по-голяма. Можем да я сравним с осиновяване на дете, защото и тук, все пак става въпрос за живо същество и бъдещето му благоприятно здравословно състояние, а и нормално развитие, които ще зависят изцяло от вас. Наред с това, все пак говорим за покупка, така че всички възможности да бъдете измамени остават на лице. Ето защо, купуването на куче е толкова голямо предизвикателство, а опциите да попаднете в нередовни или дори фалшиви сделки създават още повече притеснения у бъдещия стопанин.

В тази връзка добре е предварително да се запознаете с няколко типични грешки при покупката на куче, а наред с това и да научите няколко простички съвета от нас относно това как да не ни измамят при бъдещата сделка.

 

Препоръчително е да купувате от оторизирани продавачи на домашни любимци

Според статистиката, едва 35% от продажбите на кучета обаче у нас са именно такива. Останалите 65% принадлежат към така да се каже сделки по доверие. Във втория случай говорим за обяви от интернет – най-вече частни и най-вече такива, пуснати от хора, които по принцип не се занимават с отглеждане домашни любимци с цел продажба. Въпреки, че гаранцията да попаднете на надежден продавач в случай на наличие на лиценз и опит в дейността му не е съвършена и пълна, все пак тя да ви дава някаква преднина напред. Оторизираните продавачи на кучета разполагат (в повечето случаи, както вече отбелязахме и подчертахме) с представители от породи, които представят и предлагат. За това те имат и своите доказателства – като документи, удостоверяващи конкретната порода и произход на животното. В документите ясно и видно личи класификацията на кучето, а също така и подробна история на родословното му дърво. На практика, на база тези документи, вие купувате това, което виждате и това, което ви се представя в обявата. Обратно – при случайно намерени обяви било то в мрежата, или в друг източник на такъв тип предложения – вие купувате само това, което виждате, но за покупката ви няма сериозна и реална гаранция. Нещо повече – обикновено, когато говорим за продажба на кучета от оторизирани фирми или индивидуални продавачи, специализиращи в областта, към документите за произхода и класификацията на породата са придружени и документи за цялостното здравословно състояние на животното. Един оторизиран продавач ще ви предложи домашен любимец с всички налични и задължителни за възрастта на животното имунизации, прегледи, лечения и терапии, съпътстващи развитието му.

обяви-питбул

Направете свое собствено индивидуално проучване

Нека си представим, че вие цял живот сте си мечтали да си купите Лабрадор. Това е сравнително скъпо като цена куче, поради което и трябва да внимавате за какво точно си давате парите. Дори да закупите куче от специализиран клуб за развъждане на домашни любимци и нагледно да ви се представи и информация, и документите за конкретното куче, вие предварително трябва да сте си написали домашното по повода. Проучете внимателно всичко важно за конкретната порода, преди да пристъпите към реална покупка. Разгледайте основните белези и специфики (не само външни, но и поведение, здравословно състояние) на типа куче, което искате да приютите. Едва когато отидете на място при оторизирания продавач ще можете да сравните информацията, която вече сте прочели, с предлаганото ви животно. Ако смятате, че не сте достатъчно вещи в областта, обмислете варианта да отидете с човек, който е наясно с конкретната порода или с продажбата на домашни любимци. Никога не купувайте на сляпо, защото така можете не просто да останете измамени и реално да не сбъднете голямата си мечта, но и да се сдобиете с куче, което всъщност, изисква по-различни грижи, а не тези, прочетени от вас предварително.

фалшиви-обяви-за-кучета

Никога не плащайте за нещо, което още не сте видели

Живеейки в ерата на интернет, такъв тип измами и фалшиви покупки са ежедневни. И съвсем не става въпрос само за домашни животни, в частност кучета, ами изобщо. За съжаление, в днешни почти всички покупки, които правим, са именно през интернет. Казваме за съжаление, тъй като хората са все по-склонни да се оставят да бъдат измамени, а именно да заплатят за нещо, което още не са видели. Преди да посетите продавача на място и да видите кучето, не е ок дори да предлагате капаро. Обикновено, то няма да ви се върне, ако не сте съгласни със сделката, тъй като най-често ако не сте съгласни, всъщност, сте попаднали в измамен кръг – я кучето не е здраво, я не на предпочитаната от вас възраст, я е съвсем друга порода, различна от търсената от вас.

Всичко, което коментирахме тук, е едва базисна насока за това как да не бъдете измамени при покупка на куче. Бъдете максимално внимателни, добре осведомени и информирани предварително и не правете компромиси. Кучето, което купувате, остава за вас за цял живот, така че бъдете сигурни, преди да го вземете при себе си, че наистина го искате и сте готови да му се посветите. То не е виновно, че сте попаднали в измамна схема!

1 коментар за “Обяви за кучета – Как да не ни измамят при покупката на куче?”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *